20 Mart 2012 Salı

AYVA ÇEKİRDEĞİNDEN BOTOX KREMİ YAPALIM

Ayvanın çekirdeklerini bir kahve fincanında toplayın.
10-20 adet yeterli oluyor
Fincanın yarısına kadar tercihen içme suyu koyup
serin bir yerde 2 gün bekletin
Ayva çekirdekleri suya jöle kıvamı verince ince bir tabaka halinde yüzünüze haftada  4kez uygulayıp  yarımsaat sonra ılık suyla yıkayın.Lekelere ve kırışıklara çok iyi geliyor..Resmen botox etkisi yapıyor.Denedim ve çok memnun kaldım.

19 Mart 2012 Pazartesi

İster tığ işi ister diğer örgü türlerinde hiç bir iddiam ve becerim yoktur.Siz sevgili arkadaşlarımın yaptığı  birbirinden değerli örgü,dantel vs.gibi elişlerini hayranlıkla izlemekle yetinir arada derin derin iç çekerim.
Bildiğim tığ iş isi ise bir kaç basit örnekten öte gitmez...Bu bere modelini  de bir kaç kez denemiş,  ne hikmetse bir türlü  ölçüleri tutturamamış ve sonunda vazgeçmiştim
Örgü işi bilenler için çocuk oyuncağı olan bu model  benim gibi kırk yılda bir hevesle işe koyulanlar için başarı ölçütü bile sayılabilir.Bir akşam birdenbire aklıma geldi şunu tekrar bir deneyeyim dedim Doğaçlama başladım belli bir çaptan sonra da başımı ölçü yaparak tamamladım.


Çiçekleri için de altı adet motif yaptım ve üstüste koyarak boyutlu üç adet çiçeğe dönüştürüp berenin bir yanına diktim..Belki garip gelebilir ama ben evde de bere takmayı severim.Bu file bere hem evde hem dışarda sık sık kullandığım bir aksesuar haline geldi.Bakalım sizlerden geçer not alabilecek miyim?









17 Mart 2012 Cumartesi

BENİ MAVİYE BOYA

2010 yılında boyamıştım bu takımı ...Yuvarlak masa,sandalyeler, aynalı konsol büfe ile vitrinden oluşan 20 yıllık  yemek odası takımıydı.Atayım satayım derken neden boyamıyorum dedim.İlk iş klasik sandalyeleri atıp yeni  sandalyeler alarak takımın havasını bozdum:) ve sandalyelerin rengini baz alarak masayı  boyadım.Mavi rengi ise lacivertten beyazla açarak oluşturdum.Büfede mavi ve kahve rengini birlikte kullandım. Sonuçta klasik yemek  odası takımı country tarz yemek odası mobilyasına dönüşmüş oldu.Severek kullanıyorum