Follow by Email

21 Ağustos 2012 Salı

incir reçeli

İncirler oldu
Ben de mevsimin ilk incir reçelini yaptım ..
Çocukken annanemin  karaincirden yaptığı   her kavanozda üç dört adet devasa incirin aynen dalından koparılmış gibi hiç şekli bozulmadan  adeta bir incir balını andıran koyuluktaki muhteşem reçellerinin yanından bile geçmez elbet  ama elimden gelen budur...
Birbuçuk kilo incire yediyüzelli gr.şeker koydum
Bir gece bekletip kendi suyu ile pişirdim
Afiyetle yiyorum:)                                                        
                                                                                           
                                                                               




4 yorum:

  1. inciri de,
    reçelini de,
    tatlısını da severim...reçelin rengine bittim...
    nice bayramlara:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İncir kardeşliğine o zaman:))
      Bu reçelden size tattırmak farz oldu
      Sevgiler

      Sil
    2. inan ki bayılırım ama bir kerecik yapmıştım katı oldu bu tarifi deniycem canım elerine sağlık

      Sil
  2. Teşekkür ederim Mavicim
    İçine bir kaç adet limon tuzu atmayı unutma, katı olmasını istemezsen bir çay bardağı ılık su ilave edebilirsin...Benim her reçelim farklı tat ve kıvam içerir zaten:))Deneye yanıla 40 yıldır bi annane reçeli tutturamadık gitti
    Sevgiler

    YanıtlaSil